EU info point Novi Sad organizuje onlajn info sesiju „IPARD – mogućnosti za poljoprivrednike“ u sredu, 06.10. sa početkom od 18:00h.

Učešće na radionici je besplatno, ali je potrebno da se prijavite na linku.

Osnovni cilj ove sesije je da se poljoprivrednim proizvođačima (gazdinstva, preduzetnici, DOO…) pruže informacije koje im mogu pomoći u razvoju poslovanja i obezbeđivanju sredstava.

Teme o kojima će se govoriti:

  • IPARD – EU Instrument za pretpristupnu pomoć u oblasti ruralnog razvoja
  • MERA 1: Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava
  • MERA 3: Investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i prodaje poljoprivrednih i proizvoda ribarstva
  • MERA 7: Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja
  • Značaj planiranja – neophodni uslovi i način pripreme dokumentacije
  • Primeri iz prakse

Sesiju vodi: MSc Slađana Gluščević

Profesionalni dugogodišnji novinarski angažman u štampanim i internet medijima koji je posvetila informisanju o dešavanjima u agraru, analizirajući probleme i modele razvoja ovog sektora, upotpunila osnivanjem organizacije čiji su članovi eksperti za medije, poljoprivredu i EU fondove – Info centar za ruralni razvoj Agrosmart www.agrosmart.net.

Kroz master studije UNESCO katedre za preduzetništvo Univerziteta u Novom Sadu istraživala je mogućnosti razvoja ruralnog sektora korišćenjem IPARD programa, a znanje o agrarnoj politici EU i evropskim fondovima sticala i tokom Specijalističkog programa Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine i Univerziteta u Novom Sadu „Upravljanje regionalnim razvojem kroz EU fondove“.

Događaj će biti prenošen uživo preko Fejsbuka na stranici EU info point Novi Sad.